Hallonwilliamtårta
Här är min version av Williamtårta som vanligtvis innehåller päron men som här har bytts ut mot hallon. Sprid ut de olik [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/hallonwilliamtaarta
Gräddtårta
Sommarens tårta stavas såklart gräddtårta. Jag vill ha en saftig botten, syrlig sylt, krämig vaniljkräm och len grädde. [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/graeddtaarta
Kavring
Jag har nu provat baka kavring med surdeg istället för jäst. Det blir så väldigt mycket godare! Dessutom blir näringen s [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kavring-1
Gissleberga med emmer
Jakten på ett grymt vetemjöl har nu landat i Limabacka Kvarns sortiment. Limabacka Kvarn ligger i Halland, vilka också d [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/gissleberga-med-emmer
Pumpernickel
När jag hör ordet pumpernickel tänker jag alltid på det där hemska, tätt förslutna brödet som smakar som en skosula och [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/pumpernickel
Chokladkaka med apelsinkola och hasselnötsganache
Chokladälskare, den här är till oss! Chokladkakan (recept från My Feldt) kan användas som den är med lättvispad grädde e [...]
Pavlova
Lätt, luftig och seg maräng med några friska tillbehör är allt som behövs för en enkel, fin och god avslutning på en mid [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/pavlova
Dadelbar
Dadelbar ger snabb och bra energi perfekt vid träning eller som mellanmål. Vi har det med på lite längre cykelturer när [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/dadelbar
Steamed buns
Steamed buns är ångade, fluffiga, mjuka och helt ljusa bröd som gräddas i ugn med en plåt vatten i botten som gör att de [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/steamed-buns
Brynt smörkola med havssalt
Kulprovet är absolut ditt bästa hjälpmedel för att få till en perfekt konsistens på din kola. Häll upp kallt vatten i en [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/brynt-smoerkola-med-havssalt
Pralin med dulce de leche och kokosmjölkchoklad
På min praktik på PM och vänner i samarbete med Wanås var jag med på konditoriavdelningen en dag. Då lärde jag mig gnepe [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-dulce-de-leche-och-kokosmjoelkchoklad
Hallongrotta
Barndomskaka nummer ett är självklart hallongrotta! Jag provade Bageri Petrus recept som resulterade i en spröd, smörig [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/hallongrotta
Virveldinkel med dinkelflingor
Virveldinkel är ett mjöl med 100 % fullkorn, jag köpte mitt från Warbro kvarn. Dinkeln mals i en virvelkvarn där spannmå [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/virveldinkel-med-dinkelflingor
Majstortilla
Min plan var att fritera avokado och servera det med smörstekt kål, rödbetsslaw, sallad samt inlagd och rostad lök. Ett [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/majstortilla
Pralin med brynt kola och chokladkräm
Denna pralin är len, krämig och har sötma som vägs upp av syra. Passionsfrukten kan bytas ut mot annan frukt, bär eller [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-brynt-kola-och-chokladkraem
Glutenfria bullar
Luftiga bullar som är skonsamma för glutenkänsliga magar. Recept med viss modifikation från boken "Lugn mage med gott br [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfria-bullar
Födelsedagstårta
Ett absolut måste på min födelsedag är denna tårta. Maräng, äggkräm, banan, lite grädde och massa färska bär. Vansinnigt [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/foedelsedagstaarta
Glutenfritt fröbröd
Det här är ett gott glutenfritt bröd med mycket frön och tuggmotstånd. Gillar du inte torkad frukt kan dessa uteslutas m [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfritt-froebroed
Pralin med passionsfrukt
Denna pralin är helt i min smak. Mörkt pralinskal med en len och syrlig passionsfruktkräm som kombineras med frystorkade [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-passionsfrukt
Glutenfria ciabatta
Dessa ciabatta är bakade på glutenfri surdeg och kalljäser över natten. Du kan byta surdegen mot 5-10 gram jäst eller ko [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfria-ciabatta-1
Jakten på det perfekta hamburgerbrödet
Brödet som måste vara helt perfekt för den bästa upplevelsen. Det ska vara mjukt, ingen skorpa, lagom sötma och lagom st [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/jakten-paa-det-perfekta-hamburgerbroedet
Marshmallow
Marshmallows som verkligen smakar blåbär och bara innehåller bär, socker och gelatin. Enkelt att göra själv och troligen [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/marshmallow
Semmelbullar utan degbladare
Det är inte alla som har en degblandare hemma. Nu i semmelhysterin vill jag därför ge er vägledning i hur ni bakar goda, [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/semmelbullar-utan-degbladare
Glutenfri surdegspizza
För att ge er det bästa receptet på glutenfri surdegspizza provbakades tre olika pizzabottnar, alla jästes på enbart glu [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/glutenfri-surdegspizza
Glutenfri surdeg
Att kunna jäsa glutenfritt bröd på glutenfri surdeg trodde jag knappt var möjlig. Ett av mina nyårslöften var att bli en [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfri-surdeg
Thebirkes
Thebirkes är en dansk klassiker som jag kom i kontakt med på Bageriet BRØD. Den bakas på croissantdeg och innehåller en [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/thebirkes
Havremusslor
Mandelmusslor är en klassiker på julen. MEN de är ett minne blott efter du bakat havremusslor. Så mycket mer smak och kn [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/havremusslor
Pepparkaksmakroner
Såhär till jul är dessa makroner oslagbara. Makroner tillhör de mest tekniskt svåra bakverken du kan göra. Felsökning är [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/pepparkaksmakroner
Lussekatter
Det här receptet på lussekatter har hängt med sedan jag var liten. Inte så konstigt eftersom bullarna blir så himla saf [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/lussekatter
Recept på surdeg
Efter några års bakning har jag nu kommit fram till att det är bäst att använda en blandsurdeg istället för att till ex [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/recept-paa-surdeg
Salt mandelnougatpralin
Konsten att temperera choklad och få den rätta glansen kräver sin träning. Med det rätta knäppet i chokladen och en god [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/salt-mandelnougatpralin
Havrebars
Havrebars är ett gott och hälsosamt mellanmål till barnen eller för den aktiva. Basen är havregryn som i sig ger en god [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/havrebars
Glutenfritt fröknäcke
Ett riktigt gott knäckebröd blir Leila Lindholms recept på fröknäcke. Helt glutenfritt och perfekt till en god ost. Jag [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/glutenfritt-froeknaecke
Mazarin
Mazarin är en riktig klassiker. Den ska vara saftig och lite spröd. Degen ska arbetas ihop så snabbt som möjligt och fyl [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/mazarin
Croissant
Smaken är nötig och konsistensen är frasig, croissant är en klassiker som är himmelskt god! Jag har bakat från Sebastien [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/croissant
Wapnö dinkel
Wapnö ligger vid Halmstad och i deras gårdsbutik kan man köpa deras mjöl och mejeriprodukter och mycket mer. Ett fint ko [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/wapnoe-dinkel
Prinsesstårta
Prinsesstårta är nog vår vanligaste tårta och den är ju fantastiskt god om den görs på rätt sätt. Prinsesstårta är nog t [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/prinsesstaarta
Hallonmakroner
Många provbakningar har det blivit, men nu är jag så nöjd jag kan bli. Makroner tillhör de mest tekniskt svåra bakverken [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/hallonmakroner
Kafferåg
När jag var på Rosendals Trädgård fick jag inspiration till det här smakrika brödet. Använder du råvaror av kvalitet får [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kafferaag
Smörbulle med vanilj
Den här bullen har ett luftigt och saftigt inre och härligt god smörsmak. Det tack vare karlsbadersdegen bullen bakas på [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/smoerbulle-med-vanilj
Pralin med kola och mandel
En pralin kan varieras med olika fyllningar, texturer och chokladtyper som kan ge helt olika smakupplevelser. Förutsättn [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetsaker/pralin-med-kola-och-mandel
Smörbulle
Smörbullen ska ha en god smörig smak med inslag av vanilj. Jag provbakade två varianter. Den första med vanlig vetedeg o [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/smoerbulle
Bagels
Att koka degbitar känns minst sagt märkligt men det är så det går till när bagels bakas. Jag har provbakat mig fram till [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/bagels
Vaniljhjärta
Två provbakningar senare är jag helt nöjd med mina vaniljhjärtan. Jag har nu provbakat tre olika sorters degar och två s [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/vaniljhjaerta
Boudets levainbröd
Jag har än så länge inte bakat så många bröd från Boudets bok Den franske bagaren. Mitt andra bröd blev ett levainbröd, [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/boudets-levainbroed
Pizza Margherita
Ibland är det enklaste det allra godaste! Pizza Margherita är en ny favorit hos oss där pizzabottnen kalljäser med vetes [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pizza-margherita
Delikatessgrova
Pappas favoritbröd, Dr Sterns Delikatessgrova, utgick plötsligt ur sortimentet. Han bad mig då provbaka ett bröd som lik [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/delikatessgrova
Rulltårta med hallonsylt
Rulltårta är en riktig klassiker. Min första rulltårta provbakade jag faktiskt i förra veckan, med anledning av att jag [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/sockerkakor/rulltaarta-med-hallonsylt
Makroner
Makroner är ett av de svåraste bakverken att lyckas med. Allt måste stämma för såväl grovleken på mandelmjölet till makr [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/makroner
Brownie
Varje dag, ja varje dag, ser jag fram emot frukost, lunch, fika, middag och kvällsfika. Kvällsfikan består av mitt egna [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/brownie
Chokladbiskvi
Bottnen ska vara mjuk och seg, smörkrämen ska vara len och chokladen som biskvin doppas i ska vara tempererad, då är bis [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/smakakor/chokladbiskvi
Surdegspannkakor
Surdeg kan användas till mer än bröd. Jag lät pannkakssmeten stå några timmar innan pannkakorna gräddades. Pannkakorna [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/oevrigt/surdegspannkakor
Lyxa till smörgåsen
En lunchsmörgås kan nå nya höjder bara man anstränger sig. Sätt en bröddeg eller bulldeg och baka ut degen till bullar [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/lyxa-till-smoergaasen
Müsli
Man kan ju göra mer än bröd av sina frön, gryn och nötter som man har i skåpen. Här kommer ett tips på müsli som är rik [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/muesli
Bröllopstårta
Augusti 2013 fick jag äran att göra en bröllopstårta till min pojkväns systers bröllop. En fantastiskt fin dag och jag k [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/tartor/broellopstaarta
Boudets müsli
I julklapp fick jag Sebastien Boudets bok Den franske bagaren. Första receptet att provbakas var den här müslin. Jag dr [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/boudets-muesli
Kalljästa glutenfria bullar
Glutenfritt bröd är inte min specialitet men det här receptet är riktigt bra. Bullarna är lätta och snabba att göra och [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/glutenfritt-broed/kalljaesta-glutenfria-bullar
Sockerbullar
Sockerbullar är en favorit hos mig. Det här receptet kommer från Helene Johanssons bok Sötebröd från Brunkebergs bageri. [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/sockerbullar
Kardemummaknutar
Boken Sötebröd från Brunkebergs bageri ger mycket inspiration och lust att baka. Receptet på dessa kardemummaknutar är [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kardemummaknutar
Wienerbröd
Ta en tugga av ett wienerbröd, konsistensen är frasig och smälter i munnen. Mandelsmaken blandar sig med den lena vanil [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/wienerbroed
Systerkaka
Systerkaka, butterkaka eller vaniljkaka, kalla den vad du vill men i boken Sötebröd från Brunkeberg heter den i alla f [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/systerkaka
Luftiga semmelbullar
Det här är ett riktigt bra recept på semmelbullar. Luftiga och med en fin smak av kardemumma. Jag vill inte ha mina bul [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/luftiga-semmelbullar
Vanilj- och blåbärsknut
Vanilj och blåbär är en god kombination. I detta recept gör de sällskap i bullar som blir fluffiga, saftiga och goda.
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/vanilj-och-blaabaersknut
Kanelbulle med surdeg
Sommaren 2013 fick mitt jobb äran att bistå Sebastien Boudet med kök då han skulle hålla i brödkurs för hemmabagare. Inn [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kanelbulle-med-surdeg
Semla med surdeg
Min erfarenhet av kanelbullar med surdeg är att det finns en syrlig smak i bullen. Den är jag inte så förtjust i. För a [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/semla-med-surdeg
Piroger
Piroger är lite pyssligt att göra men det är väl värt tiden då de är klara. Använd gärna en egenkomponerad fyllning med [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/piroger
Focaccia
Focaccia är ett italienskt bröd som oftast äts till middag. Jag brukar göra min focaccia precis innan vi ska äta så att [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/focaccia
Dillbröd
Det här är det bästa brödet till all fisk och skaldjur, riktigt gott. Testa gärna pensla delade bullar med olivolja och [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/dillbroed
Pitabröd
Pitabröd är ett tacksamt bröd som kan fyllas med alla möjliga delikatesser. Receptet har jag hämtat från Jan Hedhs bröd [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pitabroed
Pizza med jäst
Det här pizzareceptet kommer från Martin Johanssons bok Bröd och pizza. Degen behöver bara röras ihop och görs kvällen [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pizza-med-jaest
Pizza med vetesurdeg
Det här är mitt favoritrecept på pizzadeg som är hämtat från Martin Johanssons bok Bröd och Pizza. Degen är lättarbetad [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/pizza-med-vetesurdeg
Stekpannebröd
Tacos är en vanligt förekommande middagsrätt här i Sverige. Något som tyvärr är mindre vanligt är att göra egna bröd ti [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/stekpannebroed
Chapati
Chapatimjöl är ett grahamsmjöl där det grova skalet har skiktats bort. Det här mjölet används till det indiska brödet ch [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/chapati
Kebabbröd
Kebabbröd görs av samma deg som till pizza. Jag använder ett enkelt recept från Martin Johanssons bok Bröd och pizza. B [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/middagsbroed/kebabbroed
Trekantsbullar
Här kommer ett recept på bullar som är enkla att svänga ihop, det tar ca 2 timmar från det att man börjar göra degen ti [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/trekantsbullar
Omega-3-bröd
Det här receptet fick jag av min mamma som fick det av sin jobbarkompis. Brödet är till för den som säger sig ”inte ha [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/omega-3-broed
Havre- och linfröbröd
Som namnet avslöjar innehåller brödet en gröt på havregryn och linfrö. Gröten bidrar till ett saftigt inkråm. Degen gö [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/havre-och-linfroebroed
Kalljästa frukostbullar
Superenkla och supergoda bullar som du kan grädda på morgonen till frukosten. Till dessa behövs ingen degblandare som m [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kalljaesta-frukostbullar
Kavring Brunkeberg
Kavring är en klassiker på julen eller påsken, men även gott under resten av året. Det här receptet ger enligt mig den g [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kavring-brunkeberg
Danskt rågbröd
Det finns många varianter på danskt rågbröd, här är ett som jag testade när familjen kom på lunch. Det innehåller mycke [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/danskt-raagbroed
Dalakakor
Dalakakor är mellangrova bullar som är väldigt goda. Varför de heter dalakakor beror säkert på att degbitarna egentlig [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/dalakakor
Rågbröd med lingon
Smaken på detta bröd har inslag av lingon. Syrligheten kommer från filmjölken och fröna och rågmjölet ger brödet strukt [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/raagbroed-med-lingon
Bullar med nötter och gojibär
Det här är bullar med fantastiskt god smak och bra tuggmotstånd. Det här kan jag lova er är en hälsosam bulle att starta [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/bullar-med-noetter-och-gojibaer
Fibrexbullar med solroskärnor
Fibrex är ett kostfiber som är gjort av fibrer från betor med en kostfiberhalt på 73 %. Eftersom det inte är gjort på s [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/fibrexbullar-med-solroskaernor
Bovetebullar med dinkelmjöl
Bovete kan köpas i lite olika form. Helt, krossat, flingor eller som mjöl. Bovete är inte gjort på något sädesslag uta [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/bovetebullar-med-dinkelmjoel
Surdegsbröd med havrekärnor
Havrekärnor består av kärnan från havre, ganska logiskt, som man har pressat ihop. Konsistensen är relativt mjuk vilket [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/surdegsbroed-med-havrekaernor
Morotsbröd med vetegroddar
Vetegroddar består av den innersta delen av vetekornet. Grodden är den som gror när man stoppar vetekornet i jorden. Ef [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/morotsbroed-med-vetegroddar
Lingongrova
Brödet lingongrova från Pågen har alla koll på. Här kommer mitt bidrag till att göra Sverige till ett bättre brödland, [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/lingongrova
Rågkusar
En kompis bad mig baka något som skulle likna Fazers Rågkusar. Först fick jag ju smaka rågkusarna men de föll inte mig i [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/raagkusar
Heikkis grova surdegsbröd
I Gärds Köpinge, som ligger i Kristianstadstrakten, finns Heikkis surdegsbageri. När det var nyöppnat körde vi dit och h [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/heikkis-grova-surdegsbroed
Heikkis ljusa surdegsbröd
Heikki driver sitt bageri i Gärds Köpinge och i sitt sortiment har han ett ljust och ett grovt surdegsbröd. Recept på ha [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/heikkis-ljusa-surdegsbroed
Kavring
Efter andra provbakningen på denna kavring kan jag nu ge er receptet. Det här blir ett mycket gott bröd, ett fint kompak [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kavring
Kornbröd
Första gången jag bakade det här brödet fick jag slänga det. Andra gången är det en fullträff! Första gången jag bakade [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kornbroed
Knäckebröd
Det här är ett annat sorts knäckebröd än det jag alltid bakar. Det blev ett gott knäckebröd men degen var lite svår att [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/knaeckebroed
Surdegsknäckebröd
Det här receptet på knäckebröd hittade jag i en bok hos syrran. Receptet följdes inte riktigt men på ett ungefär. Det ä [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/surdegsknaeckebroed
Kornbröd med tranbär
Det här är ett bröd från Pain de Martins blogg, ett grovt sådant med tranbär. Brödet blev väldigt fint och gott, men var [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/kornbroed-med-tranbaer
Dinkelbröd med hel dinkel
Det här blir ett härligt dinkelbröd vill jag lova! Tyvärr fick jag inte tag på hel dinkel till bakningen så jag använde [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/dinkelbroed-med-hel-dinkel
Rosendals Trädgårdskavring
Kavring vill jag egentligen inte kalla det här väldigt goda brödet. För mig innehåller inte ett kavring frön och kross, [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/rosendals-traedgaardskavring
Lingonkubb
Min tanke när jag började på den här bakningen var att jag skulle göra två kubb av degen och låta dessa jäsa i en gjutj [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/lingonkubb
Olof Viktors kavring
Olof Viktors är ett företag som startades av Jan Hedh i Glemminge. I tidningen BAKA hittade jag ett recept på deras kav [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/olof-viktors-kavring
Skåning med hel råg
Det här brödet är riktigt gott! Jag hittade receptet i tidningen BAKA där det kallades för skåning. Kanske kan namnet k [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/skaaning-med-hel-raag
Grova rågfrallor
Från boken Bröd från Brunkeberg bakade jag dessa grova rågfrallorna med viss modifikation. Jag tillsatte linfrön och le [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/grova-raagfrallor
Solros- och tranbärsbröd
Nu har jag haft boken Bröd från Brunkebergs bageri ganska länge men jag bläddrar alltid förbi de där recepten som jag i [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/solros-och-tranbaersbroed
Sillabröd
Sillabröd hittade jag i boken Bröd från Brunkeberg. Det ska tydligen passa bra till sill, men för mig är leverpastej en [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/sillabroed
Fullkornsråg
Fullkornsråg är namnet på Martin Johanssons bröd i boken Bröd och pizza. Martin menar att det här ska vara det nyttigas [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/fullkornsraag
Grovt rågbröd
Det här rågbrödet hittade jag i Saltå kvarns bok, som krävde några provbakningar innan jag var riktigt nöjd med resulta [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/grova-broed/grovt-raagbroed
Bröd med durumvete
Detta är det ultimata brödet för den som vill ha ett ljust, saftigt och tätt bröd. Jag åt det tillsammans med en pastas [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/broed-med-durumvete
Ljust kalljäst bröd
Det här brödet kommer från boken Bröd från Brunkebergs bageri av Helene Johansson. Det är ett av de bästa bröd jag vet o [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/ljust-kalljaest-broed
Sandwichbröd
På begäran av min pojkvän gjorde jag det här ljusa brödet. I receptet gör man först en poolish. Poolish är en lös deg s [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/sandwichbroed
Levainbröd
Levain är en fast degklump som används istället för surdeg som jäsmedel. Metoden fungerar som så att man tar en klump d [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/levainbroed
Skållat havre- och surdegsbröd
Det här brödet blev mycket saftigt och gott, prova gärna att rosta det.
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/skaallat-havre-och-surdegsbroed
Panini
Panini är ett italienskt bröd som är supergott. Det här är ett recept för dem som vill att bakningen ska gå undan, den [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/panini
Hälsobullar
Var det någon som såg när jag var med i Hemmets veckotidning på sidan ”mitt bästa bröd”? (Jag vet, det är en tanttidnin [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/haelsobullar
Olivbröd
För några dagar sedan bakade jag ett olivbröd, fast utan oliver för jag hade inga hemma, men jag använde i alla fall ol [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/olivbroed
Frallor
Är du en av dem som gillar de där luftiga frallorna med vallmofrö på som köps till frukost på lördagsmorgonen? Om ja, ta [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/frallor
Nattjästa dinkelbullar med pumpakärnor
Enklare än så här kan det bara inte bli! Ingen degblandare, ingen surdeg och få ingredienser. Mycket goda, sega och saft [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/nattjaesta-dinkelbullar-med-pumpakaernor
Ostbröd
Det här är ett ljust bröd som får god smak av osten. Passar bra till soppa och fisk. Ni kommer få ett större bröd än va [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/ostbroed
Baguetter
Igår lagade jag middag till min familj och då testade jag det här receptet på baguetter som jag skulle ha till förrätt. [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/baguetter
Snabba dinkelbitar
Ibland vill jag baka något som går snabbt och som inte kräver några förberedelser. Idag var en sådan dag och här kommer [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/snabba-dinkelbitar
Majsbröd
Majs tillhör sädesslagen och har sina hemtrakter i Mexiko. Det finns olika former av majs som man kan använda till bröd [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/majsbroed
Frasigt ljust surdegsbröd
Förra veckan kom jag på att det var himla länge sedan jag bakade ett ljust, segt och saftigt bröd! Jag har haft det här [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/frasigt-ljust-surdegsbroed
Dinkelbröd
Det här är ett härligt saftigt, luftigt, segt och ljust surdegsbröd som kräver en del pyssel. Jag gräddade brödet idag [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/dinkelbroed
Surdegsbaguette
Fy tusan vad gott det här blev! Segt inkråm, smakrik skorpa och lagom håligt. Lite pyssel men det är så värt det, det h [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/surdegsbaguette
Fintbröd
Här kommer ett recept på fintbröd. Luftigt, mjukt, snällt och med ett tätt inkråm, ja det är i alla fall mina associati [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/fintbroed
Vörtbröd
Receptet på detta vörtbröd kommer från boken ”Bröd från Brunkeberg”. Russinen jag använde blev över när jag gjorde min [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/voertbroed
Havregryn- och linfröbullar
Här kommer ett recept till er som vill att bakningen ska gå i ett nafs. Bullarna är lätta att svänga ihop och inga förb [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/havregryn-och-linfroebullar
Äppelkubb
Det här var ett nytt sätt för mig att baka bröd på, i gjutjärnsgryta, och gud vad det blev trevligt. Egentligen hade ja [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/aeppelkubb
Mjukt kummintunnbröd
Nu har jag gjort några försök att efterlikna Aggarps tunnbröd, men jag får erkänna att jag är besegrad. Jag har testat o [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/mjukt-kummintunnbroed
Sebastien Boudets surdegsbröd
Efter att ha tittat på Sebastien Boudet på Tv4-morgon och lyssnat på hans sommarprat i P1 kände jag att jag var nyfiken [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/sebastien-boudets-surdegsbroed
Mormors mjuka tunnbröd
Jag fick ett recept på mjukt tunnbröd från mormor som jag nu har provbakat. Min morfar är uppväxt i Norrland och drog si [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/mormors-mjuka-tunnbroed
Pappas rostbröd
Pappa bad mig baka ett ljust rostbröd eftersom affärens utbud är så uselt. Recept hittade jag i tidningen BAKA. Kommenta [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/pappas-rostbroed
Vörtbröd med surdeg
Såklart går det bra att baka vörtbröd på surdeg, det blir helt fantastiskt gott! Brödet görs med autolys och surdeg anvä [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/voertbroed-med-surdeg
Boudets durumpavé
Första brödet är bakat från Sebastien Boudets bok, durumpavé blev det. Pavé är franskans ord för gatusten. Anledningen [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/boudets-durumpave
Valnötsbröd
Ett riktigt gott och saftigt valnötsbröd gör mig väldigt glad. Några detaljer tycker jag är extra viktiga. Det ska inte [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/valnoetsbroed
Halland
Det här är ett saftigt och gott bröd som med fördel äts nybakat, då det tappar sin saftighet i frysen. Receptet hittade [...]
https://recept.surkultur.se/recept/broed/ljusa-broed/halland
Kanelbullar
Kanelbullar är en klassiker som går hem hos de flesta. Vetedegen kommer från boken Sötebröd från Brunkebergs bageri, vis [...]
https://recept.surkultur.se/recept/soetebroed/vetebroed/kanelbullar