Jakten på det perfekta hamburgerbrödet
Brödet som måste vara helt perfekt för den bästa upplevelsen. Det ska vara mjukt, ingen skorpa, lagom sötma och lagom storlek i handen. Phil´s Burger i Stockholm har den bästa burgaren jag ätit och det är deras bröd jag haft i minnet när jag provbakat. Provbakningarna gick inte hela vägen så jag köpte Flippin´ Burgers bok som också ska ha grymma burgare. Måste besökas nästa gång i Stockholm. Testade deras recept och det blev ju grymt. Mitt fel är att jag har haft i smör och ägg i degen istället för olja. Och använt för lite socker.
22 BRÖD (70G/ST)
850 g vetemjöl Saltå Kvarn
25 g socker
15 g salt
40 g jäst
5 dl standardmjölk
50 g honung
75 g rapsolja
GÖR SÅ HÄR
- Väg upp alla ingredienser i bunken till degblandaren och arbeta degen i 10-12 min. Degen ska bli spänstig och smidig.
- Plasta och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 60 min.
- Bita upp degen i 70 g/ bit och rundriv bullarna. Lägg på plåt och platta till med handen. Riktmärke är 9 cm i diameter.
- Plasta bröden och låt jäsa till dubbel storlek, ca 60-80 min.
- Pensla bröden med uppvispat ägg blandat med en skvätt vatten och en nypa salt.
- Grädda i 210-230 °C ca 6-8 min.