Välkommen till Surkultur!

Personen bakom denna hemsida är jag, Elin. Jag är uppväxt i Skåne på släktgården där min pappa driver lantbruk. Närheten till sådd och skörd har format mig. Det har gjort att jag idag lägger stor vikt vid närodlat och svenskproducerat. Bönderna som brukar vår jord vill vi ha kvar för att bevara det fantastiska landskap vi har i Sverige. Enda sättet att göra det på är att köpa deras varor, i bästa fall direkt av odlaren. Närproducerad mat har fantastisk kvalitet.

Mitt intresse för bakning och matlagning har alltid funnits tack vare att mamma, mormor och farmor alltid bakat och lagat mat från grunden. Det var dock först när jag arbetade i en gårdsbutik med café som gnistan tändes på riktigt. Jag insåg att jag tyckte mest om att vara i köket och skapa. Jag började då baka bröd och studera på gastronomiprogrammet. Skolan gick bra men bröden blev desto sämre. Efter några bakningar sa jag - aldrig igen. Min envishet segrade dock och efter en tid började jag provbaka surdegsbröd. Bättre lycka denna gång.

Idag är jag en passionerad bagare som lever efter strävan att all mat jag äter ska vara välsmakande och av god kvalitet. Jag har mina smaklökar och du har dina, vilket gör att vår syn på god och välsmakade mat skiljer sig åt. Med hemsidan vill jag ta dig med i min värld för att ge dig inspiration och idéer på hur du kan utveckla och förnya dina smakupplevelser. Det är just det som är tjusningen med bröd, sötebröd och övrig mat, att det alltid finns något knep, någon ingrediens eller metod som kan lyfta det redan kompletta verket till nya oanade höjder. Den strävan jagar jag hela tiden, och det är just den jakten som gör att du och jag aldrig slutar utvecklas.

Kontakta mig via e-post: info@surkultur.se